+38 063 95 995 06
Статті

Обробка фото: шкіра новонароджених


Editing_Newborn_Skin_SugaShoc_Photography_Newborn_Photographer_Bucks_County_PA_Doylestown_PA-16-2-800x534.jpg

Всі батьки, що приходять до мене в студію, є повністю закоханими в своє немовля. Як мати трьох дітей, можу підтвердити факт, що для батьків діти є досконалими. Тому, моє завдання як фотографа новонароджених - відредагувати фото так, щоб дитина виглядала настільки красивою, наскільки бачать її батьки.



Реальність в тому, що діти не народжуються з ідеальною шкірою. Більшість немовлят народжуються з мілією, акне, екземою, жовтяницею, висипами, гемангіомами, лущенням шкіри або іншими позначками. І коли я фотографую на свій Canon EOS 5D Mark IV, кодна деталь є більш помітною, особливо, якщо фото друкується у великому розмірі. Через те, що недоліки шкіри є тимчасовими, більшість моїх клієнтів хочуть фото, на яких їхні немовлята матимуть чисту та м’яку шкіру.



Надзвичайно важливим є досягнення красивої й чистої шкіри немовлят без пластикового ефекту. Я дуже обережна в редагуванні, стараюсь не переборщити, не забрати чогось зайвого, наприклад, родимок. Але я намагаюсь зробити шкіру більш сяючою та гладенькою. Ось мій процес:



до

після

Спочатку я дізнаюсь, чого клієнти очікують від фото.


Коли мої клієнти приходять на фотосесію, я маю з ними розмову про те, які позначки на шкірі вони хочуть залишити на фото. Може бути дивним вказувати на лусочки шкіри, акне, родимки чи форму голови, але я хочу почути конкретні слова від клієнтів, перш ніж перейду до редагування фото у Adobe Photoshop.


Є батьки, які хочуть отримати повністю ретушовані фото своїх немовлят. Також, є батьки, які хочуть, щоб шкіра малюків була трохи пом’якшеною, але з збереженям всіх позначок на шкірі, бо вони хочуть запам’ятати, як саме виглядала їх дитина в цьому віці. Я завжди поважаю рішення клієнтів, бо це їх фото, які вони переглядатимуть в майбутньому.



Editing_Newborn_Skin_SugaShoc_Photography_Newborn_Photographer_Bucks_County_PA_Doylestown_PA-1-2.jpg

Ось мій процес редагування шкіри новонароджених:


Більшість моїх клієнтів хочуть, щоб шкіра дитини мала ідеальний, м’який вигляд, тому я це і роблю. Важливо зауважити, що при зйомці я роблю все, щоб отримати чисте зображення, яке не потребує багато корекції. Я використовую сіру картку, щоб отримати коректний баланс білого на камері. Відколи я використовую студійне світло, моя експозиція та баланс білого є сталими для більшості зйомок. Я знімаю з діафрагмою f/2, тому блур і м’якість декору отримую ще при зйомці.



В пост-обробці я використовую чотири кроки для редагування шкіри новонароджених:


1.Глобальні налаштування


Спочатку я користуюсь своїм пресетом для новонароджених в Adobe Lightroom, опісля завантаження фото з камери та відбору. Мій пресет налаштовує експозицію, контраст, тіні, тому, коли я завантажую зображення в Photoshop, всі глобальні зміни зроблено і я можу перейти до детальної роботи з кожним зображенням.



2. Пом’якшення шкіри


Потім я перекидую файли у Photoshop і використовую Portraiture , щоб пом’якшити текстуру шкіри немовля (не накладаючи фільтр на волосся, очі та рот).



3. Редагування червоних та фіолетових тонів


Якщо дитина має плями чи почервоніння на шкірі, я використовую Buffalo Baby Newborn Skin “Remove The Red” action (ви можете самостійно створити схожий фільтр) з низькою прозорістю.

Якщо руки та стопи немовляти мають фіолетовий відтінок, я використовую Buffalo Baby “Purple Hands & Feet” action з низькою прозорістю. Нижче я покажу, як редагувати фіолетові стопи без action.


4. Редагування рук та фінальні поправки


Потім я вручну редагую кожне зображення, випрявляю недоліки, фон тощо. І опісля додаю фінальні штрихи, каприклад, посилюю тіні для більш драматичного ефекту.


Мої улюблені Photoshop інструменти для редагування шкіри немовлят



1. Patch tool: Я люблю використовувати Patch tool щоб обирати точки з прищами чи лусочками і заміняти їх ділянками шкіри, яка поблизу і яка має м’якшу текстуру.



2. Clone tool:  Clone tool є ідеальним інструментом для поправок фону, наприклад, складок. Також добре підходить для редагування дерев’яного фону.


3. Curves: Я використовую Curves в adjustment layer, щоб додати контрасту та підсилити тіні і створити драматичний ефект.


4. Brushes: Я використовую brush, щоб пом’якшити фон. Я обираю колір фону біля плями і замальовую її з низькою прозорістю.


5. Free Transform: Інструмент Free Transform я використовую для роботи з композингом фото. Часто, коли фото зроблено з кількох кадрів, не все ідеально співпадає, тому за допомого цього інструменту я можу зробити схожі фото однаковими.




Я обережна, щоб зберегти шкіру немовля природною.


Я намагають не зробити шкіру надто м’якою, щоб не створювати пластикового ефекту. Важливо максимально зберегти текстуру шкіри немовля. Я також люблю бачити на шкірі трохи рожевого відтінку, тому важливо підкреслити рожеві щічки без надмірного посилення червоного відтінку.



В світі Photoshop і соціальних мереж всі хочуть бачити ідеальну порцелянову шкіру. Але важко балансувати, щоб відредагувати маленькі тимчасові недоліки, при тому зберігши натуральний вигляд дитячої шкіри. Ось кілька моїх фото до/після.



до

До


після

Після 


до

До


після

Після


до

До


після

Після


Як редагувати фіолетові стопи немовлят у Photoshop


Часто новонароджені мають фіолетовий чи червоний відтінки рук та стоп. Ці відтінки є тимчасовими, тому я намагаюсь робити тон шкіри більш однорідним. Ось як я працюю з фіолетовим відтінком у Photoshop:


  1. Використовую шар Curves, освітлюю шкіру.
  2. Далі Selective Color tool. Я обираю “Reds” і налаштовую слайдери cyan і magenta, доки фіолетові стопи не стають ледь оранжевими. Потім я обираю “Magentas” і роблю те саме.
  3. Наостанок, я інвертую маску, налаштовую низьку прозорість шару, доки шкіра стоп не буде поєднуватись з шкірою вище.

Editing_Newborn_Skin_SugaShoc_Photography_Newborn_Photographer_Bucks_County_PA_Doylestown_PA-1-6.jpg

Автор: Candy Hoehn