+38 063 95 995 06
Статті

Міні-фотосесія: як все встигнути за 20 хвилин


mini-session-poses-for-families-marcie-reif-2-800x534.jpg

Міні-фотосесії є дуже вдалим рішенням, щоб пофотографувати клієнтів кілька разів за менший проміжок часу. Це може бути і дуже успішно, якщо зроблено коректно, але також і дуже напружено! Мій трюк - система поз і кадрів для кожної зйомки.



Я пропоную міні-фотосесії вже 6 років. Зараз мій набір міні-фотосесій включає три двадцятихвилинні зйомки. З кожної зйомки я можу віддати клієнтам 25 фото. Щоб впевнитись, що я маю достатньо варіантів фото з кожної серії, я мушу влаштувати процес так, щоб витратити найбільше творчої енергії на найважливіші моменти - створення автентичних та щирих фото.


1. Вся сім’я


Я завжди починаю фотографувати всю сім’ю разом. Бо це їх зона комфорту. Ви можете почати з будь-якої пози, яка підійде вам і вашому стилю, але я люблю починати з всією сім’єю. Коли всі разом, діти розігріваються поруч з батьками, з ними потім легше працювати поодинці. Ось типових хід зйомки сім’ї разом:


Всі посміхаються


Щоб трохи всіх розігріти, я прошу всіх подивитись на мене і посміхнутись. Чи може це стати їх улюбленим знімком з сесії? Можливо так, а можливо й ні. Попри це, людям комфортно так починати фотографуватись.



Без позування


Коли ми отримали трохи фото з посмішками і хихиканням, починаються фото без позування. Я прошу всіх подивитись одне на одного, розсмішити когось, полоскотати, поспівати щось, обійнятись і зробити будь-що, що зробить їх веселими. Якщо в мене проблеми з першим фото, для якого всі мають посміхатись, і в мене нема щирих посмішок, я роблю ці фото без позування і повертаюсь до спільного фото з усмішками.



Прогулянка


Потім я прошу всіх взятись за руки і пройтись. Потім я кажу завмерти, фотографую, потім кажу подивитись на когось одного і змусити його сміятись.



marcie-reif-mini-sessions.jpg

mini-session-poses-for-families-marcie-reif-1.jpg

mini-session-poses-for-families-marcie-reif-5.jpg


Ось секрет автентичних посмішок (навіть в позуванні):


Реальний секрет зйомки справжніх моментів впродовж сесії - змусити клієнтів веселитись один з одним перед тим як перейти до позування. Нехай клієнти взаємодіють між собою, граються, рухаються, сміються. Потім скажіть їм зупинитись і подивитись в камеру. Таким чином радість і щастя з попередніх фото перейдуть в щирі посмішки на фото з позуванням. Також, ви можете мати багато варіантів фото, чергуючи позування та інтерактив.


2. Діти


Позування дітей є наступним етапом. Це відбуваєть за таким сценарієм, як і фотографування всієї сім’ї. Я говорю з дітьми тихим тоном, наче розповідаю якісь секрети. Їх, зазвичай, це смішить. Іноді я можу їх полоскотати або сказати, як чарівно та мило вони виглядають. Також, я роблю компліменти, які не будуть їм байдужими. Потім я трохи відходжу і продовжую з ними говорити. Я фотографую, коли вони дивляться на мене, потім кажу полоскотати одне одного, обнятись, потанцювати в колі чи пограти щось. З цієї серії в мене запросто виходить 3-5 гарних знімків.



mini-session-poses-for-families-marcie-reif-3.jpg

mini-session-poses-for-families-marcie-reif-4.jpg

mini-session-poses-for-families-marcie-reif-17.jpg

3. Кожна дитина окремо


Після того, як ми трохи повеселились з дітьми, я швидко розділяю їх і роблю зніми кожного окремо. Я використовую ту ж техніку, що і з дітьми разом - роблю компліменти, розказую жарт, говорю з ними. Діти завжди люблять розповідати про свої улюблені мультики. Це чудова інформація, бо так я можу втримати їх інтерес, коли ми говоримо про їх улюблених персонажів. Під час розмови я завжди змінюю своє розміщення, щоб зняти різні кути.

Я завжи використовую портретні об’єктиви дя індивідуальних фото. Я знімаю дитину в повний ріст, підходжу ближче і роблю фото лиця крупним планом. Я прошу їх підстрибнути чи потанцювати і знімаю цей момент. Дуже легко отримтаи 4-5 знімків з серії індивідуальних позувань.



ПІДКАЗКА: Протягом індивідуальних фото, я прошу решту сім’ї бути поруч, щоб батьки бачили, що робить їх дитина. Також, я розповідаю сім’ї про порядок черги, тому нема ніяких суперечок щодо того, хто буде першим. Я зазвичай знімаю від старших до молодших або навпаки. Іноді треба відчути сім’ю і побачити, хто найбільш активний в момент, а кому потрібна невеличка перерва.


mini-session-poses-for-families-marcie-reif-11.jpg

mini-session-poses-for-families-marcie-reif-10.jpg

mini-session-poses-for-families-marcie-reif-12.jpg

mini-session-poses-for-families-marcie-reif-9 (1).jpg

4. Лише батьки


Іноді батьки зовсім не готові почути “так, тепер ваша черга”, іноді навпаки. Це хороший момент для батьків, бо вони можуть просто посміятись чи навіть поцілувати одне одного. Яка пара не буде насолоджуватись цим? Я починаю з того ж патерну - вони дивляться на мене і посміхаються, а опісля трохи веселощів, обіймів, танців, а я повільно відходжу. Моє завдання - змусити їх сміятись під кінець, щоб отримати щирі посмішки і крупні плани їх обіймів чи поглядів в камеру.



mini-session-poses-for-families-marcie-reif-7.jpg

5. Кожен з батьків з дітьми


Такі фото виходять дуже веселими і я знаю, що батьки дуже дорожать такими фото. Я зазвичай починаю з веселощів, наприклад, батько підкидує когось з дітей в повітря тощо. Я стараюсь закарбувати рух і емоції. Опісля - фото з позуванням. Після веселощів і невеличких розваг посмішки виходять щирими.



Як обрати ідеальну локацію


1. Підшукайте різноманіття фонів в малому радіусі. Переміщення між зонами заповільнюють сесії, особливо, стосовно дітей. Вам потрібно зробити багато варіантів, при цьому не змушувати клієнтів багато ходити.  


2. Впевніться, що ваша локація не є людним місцем. Бо у вас не буде часу, щоб чекати, доки всі люди звільнять простір. І ймовірно, що хтось таки втрапить в кадр.


3. Оберіть локацію, до якої легко дістатись.  Чим важче дістатись місця зйомки, тим більше шансів, що клієнти запізняться чи довго шукатимуть вас.



4. Знайдіть місце з парковкою/зупинкою неподалік.  Так клієнтам буде легше вас знайти , бо не варто витрачати надто багато часу на пошуки та на зустрічі кожних клієнтів.



mini-session-poses-for-families-marcie-reif-15.jpg

mini-session-poses-for-families-marcie-reif-16.jpg

mini-session-poses-for-families-marcie-reif-13.jpg

Автор: Marcie Reif