+38 063 95 995 06
Статті

Фотографуємо чоловіків: 21 поза View fullsize



Дуже часто буває, що чоловіки почувають себе менш комфортно при фотозйомці, аніж жінки чи діти. Тому дуже важливо дати чоловікові відчутт спокою, щоби отримати хороші результати.


Підготовка до фотосесії - це дуже важливо. І ще одна маленька порада - залучайте вашого фотографованого до процесу! Він почуватиметьсчя впевненіше, знаючи план дій, що потрібно робити та який результат очікується. Всі пози, продемонстровані в цій статті, стануть своєрідною шпаргалкою для вашої моделі, це хороший спосіб підготувати сюжет для фотосесії. 


Отже, давайте подивимося на деякі приклади поз для чоловіків:


1. Дуже проста поза для чоловічого портрета: верхня частина тіла зі схрещеними руками. Лише подбайте про дві речі: плечі трохи відведені назад, м'язи живота напружені.




2. Схрещені руки так само добре працюють для фотографій в повний зріст. Крім того, попросіть його схрестити ноги (мал. нижче). Вага тіла має бути зосереджена на одній нозі, бо в іншому випадку поза матиме неприродній вигляд. 




3. Від чоловіка, якого фотографують, часто можна почути питання: "Куди подіти руки?". Рішення доволі просте. Пам'ятайте про чотири поження рук, їх можна використовувати в будь-якій комбінації: а) Опущені, нещільно прилягають з обох сторін; б) На стегнах; в) У кишенях; г) Обидві руки схрещені на грудях. Доречі, руки завжди мають бути розслаблені, м'язи не напружені. Виняток - зйомка культуриста




4. Природна поза для чоловіка, що стоїть. Іноді проблема з розміщенням рук полягає в тому, що їх повністю або частково опускають в бічні кишені, та роблять це не завжди добре. На малюнку нижче - приклад природної та розслабленої пози.




5. Трохи змінена попередня поза. Якийсь одяг перекинуто через плече, великий палець в кишені та схрещені ноги - це все добре спрацює.




6. Положення сидячи, заклавши щиколотку однієї ноги на коліно іншої виглядає розслабленим і природним. Знімайте трохи зверху.




7. Спертися на стіну - ще один варіант вертикальної позиції.




8. Спертися до стіни боком. Гарно працюватиме як для несерйозного, так і для офіційного вигляду в кадрі.




9. Дуже проста поза для "офіційного" портрета. Предмети тримають в руці (наприклад, ноутбук, книги або навіть інструменти). Такі речі можуть позначати вид діяльності фотографованого мужчини. 




10. Попри поширену думку, фотографії людини, яка частково присіла на стіл, мають абсолютно нормальний вигляд. В "офіційних" портретах така поза "зніме" формальність.




11. Дуже проста поза для портрета чоловіка, який сидить за столом. Щоби пояснити в кадрі вид діяльності фотографованого, покладіть на столі речі, що з цим пов'язані.     




12. Трохи змінена попередня поза. Гарно підходить для офіційних портретів.





13. Аби показати робоче середовище на деякій відстані, сфотографуйте вашу модель за письмовим столом, наприклад, але з задньої сторони. В результаті - "офіційний" знімок, але й одночасно привітний. 





14. Людина, яка сперлася на стіл зі схрещеними руками. Знову ж таки, можна розмістити на столі предмети, пов'язані з видом діяльності фотографованого.  




15. Використання стільця в якості опори може зробити портрет привабливішим і цікавішим. Дуже добре підходить для зйомки творчих людей в їх робочому середовищі.




16. Комфортне сидіння в кріслі, як правило, добре працює для корпоративних і офіційних портретів.




17. Легка і природна поза чоловіка, який сидить на землі. Спробуйте різні ракурси та кути зйомки. 




18. Інший варіант чоловічого позування сидячи на землі. Підходить для зйомок надворі.




19. Просте та розслаблене положення мужчини, який сидить.




20. Неформальна поза. Людина сидить на землі, спираючись спиною до стіни чи будь-якої опори. 





21. І, нарешті, нехай ваша модель буде головним героєм вашої картини. Ніколи не бійтеся кадрувати фото близько до обличчя фотографованого.




Таке позування, що продемонстроване в нашій статті, можна використовувати в якості відправної точки. Знову ж таки, пам'ятайте, що немає абсолютно правильних чи неправильних позицій. Кожна з поз має бути скоригована залежно від цілі фотозйомки, навколишнього середовища та обраного сценарію. Немає необхідності занадто скрупульозно старатися виконати все описане. Насправді, все, що потрібно для хорошого портрета, це простота. Прості фони, простий одяг, прості пози й природні вирази обличчя.


За матеріалами сайту digital-photography-school.com