+38 063 95 995 06
Статті

Зйомка проти світла: 5 порад


backlit-family-portrait-on-the-beach-by-Kristin-Dokoza.jpg

Мій улюблений тип світла - контрове. Обожнюю серпанок, відблиски та тепле сяйво.

Це не найлегший тип світла для вивчення та роботи, але коли ви добре познайомитесь з цим світлом, ви зрозумієте, наскільки воно дивовижне й чарівне.



Фільтруйте світло.


Використовуйте елементи фону, щоб профільтрувати сильне світло. Знайдіть локацію з деревами, чагарниками, високою травою. Це допоможе профільтрувати світло, яке надходить ззаду вашого об’єкта. Це також допоможе уникнути сильних пересвітів і дасть сяюче світло. Намагайтесь знайти елементи, які додадуть глибини або ж обрамлять ваш об’єкт.



girl-with-curly-hair-smiling-by-Kristin-Dokoza-767x511.jpg

Експозиція.


Щоб правильно проекспонувати об’єкт, я налаштовуюсь по лиці моделі. Через те, що ви зніматимете проти яскравого світла, експонометр буде скеровувати вас робити фото темнішим, ніж вам потрібно. Тому я переекспоновую десь до +1/2 – +1 вправо на моєму Canon 5D Mark III. Але не допускайте сильних пересвітів.



Рухайтесь!


Якщо вам подобається серпанок, фотографуйте його. Ви можете включити в кадр сонце і отримати драматичний серпанок і великий блік. Якщо не рухати модель, ви можете підійти до неї або зумувати, щоб зменшити інтенсивність світла в кадрі. Так ви отримаєте різні кадри дуже швидко.



backlit-photo-with-sunflare-by-Kristin-Dokoza-767x511.jpg

backlit-photo-of-young-girl-by-Kristin-Dokoza-767x555.jpg

picture-of-girl-smiling-near-trees-by-Kristin-Dokoza-767x511.jpg

Блокуйте світло.


Мій улюблений спосіб фотографування з заднім світлом - розмістити об’єкт прямо перед сонцем. Отримавши правильну експозицію на об’єктах, ви отримаєте світлий фон. Фото будуть в світлому ключі. Рухайтесь навколо об’єкта і спостерігайте, як світло змінюється і який настрій створює. Може ви захочете повністю заблокувати світло. Або ж, легко рухаючись в боки чи вгору/вниз, можете отримати трохи бліків. Шукайте ділянки контрасту, щоб було легше сфокусуватись.



backlit-photo-of-a-family-of-3-in-a-field-by-Kristin-Dokoza-767x511.jpg

Будьте спостережливими!


Звертайте увагу і на те, яке світло позаду вас. Якщо ви не використовуєте відбивача, щоб присвітити об’єкт, шукайте природні відбивачі. Це можуть бути тротуари, вода, білий пісок та будь-що світле та нейтрального кольору. Це можуть бути навіть будівлі. Ще один трюк - білий одяг. Ви самі можете бути відбивачем. Якщо ви на великому полі трави, шукайте місце не лише з гарним фоном, а і з чистим простором позаду вас. Якщо я стоятиму в глибокій тіні, я знаю, що не буде ніякого свтіла, яке відіб’ється на об’єкт.


В очах дівчинки ви можете побачити мене в білій футболці.

Світло відбивається від піску і освітлює моделей.

Для зйомок з заднім світлом потрібна практика. Якщо ви не можете попрактикуватись на людях, тварини, рослини та інші об’єкти для натюрмортів теж підходять. Всі ці поради підходять для зйомок в мануальному режимі. Я знімаю в форматі RAW. Це допомагає якнайкраще відредагувати фото з легкими пересвітами і глибокими тінями. І головне, насолоджуйтесь процесом!



Всі фото зроблені на Canon 5d Mark III, Canon 70-200L, Canon 24-70L, and Canon 35L.

Автор: Kristin Dokoza