+38 063 95 995 06
Статті

5 порад для романтичних фотографій пар

Коли я чую слово "романтика", то перше, що спадає на думку, це мрійливий, поетичний, пристрасний образ, сповнений невимовної любові й таємничості. Однак, коли мова йде про портрети подружніх пар, мені не хочеться, щоби їх романтика мала попсовий чи банальний вигляд. Цікаво споглядати світлини більш художні та природні.



Я фотографую весілля та часто організовую знімання заручин пари. Виходить так, що багато моїх подружжів мають вперше в житті таку інтимну зйомку. Закохані мусять показати свою любов одне до одного на публіці. Чесно кажучи, мені було б не дуже зручно на їх місці. Фотографові потрібно дуже постаратися, щоби цей перший досвід був позитивним для них, щоби зйомка пройшла весело, і в результаті отримати романтичні знімки, не такі як у всіх, а зі щирими емоціями на них. 

 

Розминка


Перші 15-20 хвилин - це завжди розминка. Дайте парі кілька порад щодо позування, проте не наполягайте на точному виконанні, не тисніть на них. Нехай пара звикне до камери, дозвольте їм сміятися тоді, коли хочеться, не перешкоджайте веселощам. 

Чим комфортніше будуть почувати себе закохані, тим цікавішими вийдуть світлини. Хай не соромляться та ігнорують всіх перехожих. Зрештою, вони більше ніколи не побачать цих людей.



Постарайтесь нафотографувати якомога більше саме під час такої розминки, але не забувайте шукати щось своє - закохані погляди, ніжні обійми чи поцілунки. Такі моменти вартують того, аби їх зберегти. Зловіть ту мить, коли закохані нарешті розслабилась в обіймах одне одного, та вже не мають напружених облич і поз. 


Розмовляйте з фотографованими, давайте дуже чіткі вказівки. Обов'язково подякуйте їм за те, що обрали саме вас для зйомки заручин, love story та весілля.  


Нижче ви знайдете п'ять порад для створення романтичних портретів подружніх пар.

 

# 1 - Знайдіть чи створіть ідеальне освітлення




Романтичне освітлення - переважно, мрійливе, таке, ніби огортає людей та предмети. Рано-вранці та надвечір світло сонця дуже м'яке, тому, якщо є можливість, заплануйте знімання саме в цей час. Намагайтеся уникати плоского чи жорсткого світла над головою, яке вбиватиме романтичну атмосферу.


Під плоским освітленням маю на увазі ситуацію, коли джерело світла знаходиться прямо перед людьми, так, що не видно градації тіней і тонів. Шукайте таке освітлення, яке падатиме збоку або під кутом. Для цього розмістіть пару в найкращому для фото місці та спробуйте знайти правильний ракурс. 



Якщо такого світла немає, особливо, коли локація для зйомок є досить темною, скористайтеся спалахом. Пам'ятайте про правильне відбиття світла. Тут важливо уникати рівномірно плоского освітлення, щоби створити атмосферу світла й тіней.


Світло з вікна - одне з найкращих природних напрямлених джерел освітлення. Проте, хай пара не стоїть передом до вікна, бо це додасть плоскості обличчям. Натомість, розмістіть їх під кутом або боком, щоб одна сторона облич була освітленою, а інша ні. 

 

# 2 - Уважно вибирайте місце зйомки, фон та декорації

 


Місце знімання є дуже важливим для створення романтичного фото. Не бійтеся знімати на заході сонця, особливо силуети - ваші світлини будуть неймовірними! А щодо попсовості можете не перейматися. 


Не забувайте використовувати локацію та все, що довкола як перевагу, не покладайтеся лише на світло. До прикладу, якщо це осінь, то вам допоможе опале листя. Нехай пара вдягнеться в щось тепле та затишне - доречне вбрання дуже доповнить романтичні фото. 

А взимку вам допоможуть сніжинки й гострі чорні гілочки дерев - вийдуть напівпрозорі красиві фото. Чи підіть до кафе та познімайте закоханих з горнятками гарячого шоколаду з зефіром. Якщо ж це літо, то зловіть ранкову чи вечірню Золоту годину, так ви уникнете різкого полуденного сонця. А може вам у пригоді стане реквізит? Парасольки, квіти, повітряні кульки чи паперові змії - все згодиться для романтичних світлин! 


 


Коли ви знімаєте в місті, зачекайте, доки сонячне проміння відбиватиметься в будівлях чи пам'ятках архітектури, а якщо зйомка відбувається поза містом, то використайте м'які лінії пагорбів чи просторі пейзажі. Дуже цікаво фотографувати навесні, адже з'являються перші бруньки на деревах чи тріскає лід на озерах, аж ось несподівано зацвіли вишні... Поєднайте образи закоханих з довкіллям, від цього ваша фотографія стане ще романтичнішою.



# 3 - Зйомка зі сховку  



Для того, щоби значно поліпшити свої фото, спробуйте такий творчий прийом, як прихована зйомка. Для романтичних фотографії це буде дуже доречно. Знімайте, ховаючись за чимось, нібито ви просто перехожий. 


Таких невимушених світлин можна назнімати і не ховаючись. Наприклад, потримайте біля об'єктива якусь підходящу річ, то може бути тканина, целофан, гілочки дерев або квітів. Ваші можливості обмежені лише фантазією.  



# 4 - Заохочуйте спілкування між парою




Романтичні фотографії - це тільки про двох. У інших ситуаціях бажано встановлювати зв'язок між глядачем і предметом, фотограф ніби запрошує поговорити зі зображенням. Проте, на романтичних портретах краще показати кохання тільки двох людей. 


Хай ніхто не заважає їм переживати такий важливий момент, це їх власний особливий час. Вашим завданням є сфотографувати сцену так, як справжню, реальну. Покажіть інтимний зв'язок між ними - погляд у вічі, ніжні обійми чи шепіт на вушко. При цьому, хай не звертають увагу ні на що інше. 



# 5 - Історія у фотографіях

Картина, яка не розповідає історії, не має душі. А кількома світлинами можна написати роман. Перед зйомкою складіть собі уявну розповідь, де буде початок, середина та кінець. 

Це не мусять бути якісь конкретні зображення, все залежатиме від процесу зйомки та самих закоханих. Це, швидше, просто творення певного настрою. Якою буде перша сцена в романі? Може, пара йде, тримаючись за руки, чи вони п'ють каву або читають щось? Що відбувається потім? Вони гуляють вулицями рідного міста, чи мають спільне захоплення? 

В кожної пари власна історія. Постарайтеся дізнатися якнайбільше про їх вподобання, звички, що вони люблять робити разом. Так, зйомка з роботи перетвориться на приємне проведення часу. 




Автор Lily Sawyer