+38 063 95 995 06
Статті

Відволікаючий фон: як боротись

Фон фотографії є дуже важливим, оскільки він додає фотографії різні елементи. Коли ви прагнете вибрати правильну камеру та об'єктив, потрібно також подумати над фоном, який буде правильним для вашого знімка. Фони випускаються у різних формах, кольорах, матеріалах та розмірах. Є також звичайні, цифрові, фіксовані та рухомі фони. Іноді ви можете виявити, що ваші фотографії не доповнюють вашої історії, не надають будь-якої цінної інформації про ваші налаштування або навіть не виділяються ніяким чином.
Робота з відволікаючими фонами у фотографії необхідна для того, щоб ви отримували кращі фотографії, які добре підходять як для особистого, так і для комерційного використання. Нижче наведено деякі способи зробити це.

Оцініть навколишнє


Depositphotos_196303550_m-2015.jpg

Кожного разу, коли на вашому фото є об’єкти на фоні, які не доповнюють фото, ясно зрозумійте, що ви недостатньо добре роздивились сцену. В цьому випадку вам варто стежити за зламаними лавками, сміттєвими баками, гілками дерев, стовпами, особливо, якщо вони безпосередньо позаду об’єкта. Також варто оцінити сцену на предмет відволікаючого світла, надто яскравих кольорів тощо.

Посуньте об’єкт, щоб змінити кут зйомки


Depositphotos_180091012_m-2015.jpg

Переміщення об’єкта чи зміна кута зйомки є наступною опцією, якщо ви оцінили сцену, і фон все ще є відволікаючим. Можливо, вам також доведеться покрутитись навколо вашого об’єкта або піднятися нагору чи вниз, щоб зробити землю або небо фоном.

Розмийте фон


Depositphotos_187606994_m-2015 (1).jpg

Іноді уникнути відволікаючих об’єктів на фоні просто неможливо, тому його розмиття є просто необхідним. Це можна зробити за допомогою розкриття діафрагми або використавши об’єктив з довгою фокусною відстанню. Так буде важко зрозуміти, що саме розташоване на фоні.

Зберігайте фон простим, або заповніть кадр


Depositphotos_167653140_m-2015.jpg

Фотографування об’єктів на фоні звичайної стіни чи відкритого простору є також хорошою опцією, щоб уникнути відволікаючого фону. Також можна максимально заповнити кадр об’єктом.

Створіть або купіть фото-фон


Depositphotos_172008140_m-2015.jpg

Не можна недооцінювати важливість фону зображення. Тому за необхідності можна його створити чи купити.


У фотографії фон може значно покращити чи погіршити фото, тому не забувайте стежити за ним.
Автор: ASHLEY LIPMAN