+38 063 95 995 06
Статті

Як фотографувати вагітних - 12 прикладів

how_to_take_maternity_photos_amber_fite.jpg

Чесно кажучи, для мене зйомки вагітних є одним з найважчих типів зйомки.

Чому? Все просто...

По-перше, ви несете відповідальність за документування одного з найважливіших моментів у чиємусь житті. Ніякого тиску, правда?!

По-друге, будучи вагітною протягом семи чи восьми місяців, ваша модель може почувати себе не дуже бадьорою, не кажучи вже гарною.

Також є технічні та художні аспекти створення красивого портрета, про які ви повинні бути в курсі.

Нижче на 12 прикладах розглянемо як краще фотографувати вагітних.

how_to_take_maternity_photos.jpg

Фотографи-початківці, які знімають вагітних, часто роблять помилку, коли думають, що їх портрети мають бути крупними. 

Але, як ви можете бачити на цьому прикладі, давши моделі більше простору, ви зможете сфотографувати красивий портрет, який показує не лише модель, а і частину того, що її оточує (це також дозволяє краще показати одяг моделі).

Примітка. Знімаючи довшою лінзою з більшої відстані, модель відчуватиме менше дискомфорту від камери та може мати більш розслаблений вигляд в результаті.

AFP_1145.jpg

Світло є одним з найважливіших елементів фотографії, а найкраще світло дня часто зустрічається в золоту годину - приблизно півгодини після сходу чи до заходу сонця, які дають м'яке, тепле, гарне світло.

У випадку з фотографією вище, світло золотої години падає на модель м'яко, усуваючи будь-які жорсткі тіні, які можуть відволікати.

Більш того, послідовність кольору у цьому знімку пояснюється, головним чином, м'якістю світла. Результат - це гармонійний портрет, який привертає увагу сяйвом. Довгі легкі сукні теж додають привабливості!

AFP_1766.jpg

Фотографуючи вагітних, важливо зосередити увагу на моделі, при цьому, не забуваючи про інші деталі сцени. 

Наприклад, фон. Намагайтесь завжди стежити за фоном, оскільки його якість може значно покращити чи зіпсувати портрет. 

У прикладі вище красиво розмитий ландшафт дає достатньо кольору, форми та фактури, щоб додати  знімку цікавості, але не настільки, щоб відволікти від моделі.

І більше, темні кольори фону гарно перегукуються з чорною сукнею, яка на моделі.

AFP_1531.jpg

Подібно до попереднього знімка, це зображення має багато гарних форм і текстур, які додають додаткової глибини і цікавості цьому портрету.

Крім того, світлий колір каменів у цьому знімку освітлює зображення та чудово контрастує з глибоко насиченим кольором сукні, яка на моделі.

Включаючи елементи, які контрастують - світле і темне, тверде і м'яке, і т.д. - ви створюєте портрет, який має більшу глибину та інтерес, що привертає увагу глядача.

Примітка. Використання фрейму в межах кадру, як це було зроблено за допомогою кам'яних стовпчиків у цьому кадрі, допомагає визначити простір і привернути увагу глядача до моделі та зосередитись на ній.

AFP_2979.jpg

Вагітність не найбільш елегантний процес, але можна створити образ, в якому майбутня мати буде не лише елегантною, але і гламурною. 

На зображенні вище довга блискуча сукня та вінтажний автомобіль додають портрету вишуканості. 

Зверніть увагу на деталі - ретро зачіска, макіяж та аксесуари довершують образ голівудської діви 1930х.  

AFP_6056.jpg

Одним з головних челенджів будь-якого портрета є те, як мають бути розміщені руки моделі в кадрі. Тобто, якщо ви не скажете моделі як поставити руки, ймовірно, їй буде ніяково. 

На щастя, в портретах вагітних є безпрограшна поза - нехай просто покладуть руки на живіт як це зроблено на фотографії вище. 

Це не тільки вирішує проблему рук, але і дозволяє краще підкреслити живіт вагітної. Це дуже допомагає, якщо на моделі вільна сукня.

AFP_4235.jpg

Як я зазначала раніше, портрет, отриманий з більшої відстані, дає вам можливість створити портрет з довкіллям.

Але це не означає, що крупні фото вагітних також не можуть бути красивими.
Ключ до фотографії крупним планом - коли таке кадрування обране спеціально. Під цим я маю на увазі таке кадрування, коли кінцівки моделі не виглядають, ніби були випадково відрублені.

У цьому прикладі портрет обрізаний біля середини стегна, що дозволяє розглянути модель краще, так ми можемо побачити красиві очі цієї моделі, її фігуру та шифонове плаття, яке вона одягла.

Примітка. Під час обрізання зображення не робіть цього по суглобах - ліктях, зап'ястях, колінах та щиколотках.

AFP_8681.jpg

Підсвітка ззаду - це один з найкращих видів світла для фотографій вагітних, оскільки це дає вам можливість підкреслити силует моделі.

Як видно на зображенні вище, сонячне світло висвітлює красиву сукню, ще більше фокусуючи погляд на моделі, а фасон добре окреслює живіт.

Зверніть увагу на те, як розташовані руки моделі. Ніяких незграбних рук!

maternity_photography.jpg

Одне з поширених правил портретів - радити моделям уникати одягу з яскравим принтом. 
Але, як і всі правила фотографії, його можна порушити. 

В прикладі вище вінок та букет моделі доповнюється квітковим принтом на сукні. 


Спрямований не в камеру погляд моделі додає знімку зовсім іншої атмосфери. 

Погляд не в камеру робить портрет більш природнім, майже так, ніби модель не знала, що її фотографують. 

Крім цього, погляд не в камеру може розслабити модель. Доповнений світлою повітряною сукнею, як на зображенні зверху, портрет має ще більш натуральну атмосферу.

Підказка. Використання відбивача допоможе заповнити темні ділянки на моделі, якщо світло позаду неї.

maternity_photography_tips.jpg

Глибина різкості є важливим аспектом при зйомці портретів.


Відкриваючи діафрагму, ви можете отримати красиво розмитий фон, як на малюнку вище.

Але ви також можете розмивати елементи на передньому плані, що створює більше глибини в кадрі для більш інтимного портрета.


Маніпулюючи глибиною різкості, просто не забудьте зберегти фокус на моделі, щоб глядач міг бачити очі, обличчя, фігуру, гардероб і аксесуари моделі в різкості.


Отже, ми роозглянули 12 прикладів, які допоможуть вам покращити якість фотографій майбутніх мам.


Автор статті: Amber Fite